Sfaturi culinare

#greseala #cartofi #ceapa

Obisnuiesti sa depozitezi cartofii langa ceapa? De ce sa nu mai faci asta niciodata

 

Faptul ca unele legume de strica sau incoltesc poate fi din cauza conditiilor de pastrare, dar si de plasarea lor langa alte vegetale. Nu multi stiu de ce nu e bine sa tii cartofii langa ceapa.

Care este explicatia pentru faptul ca ceapa nu are ce cauta langa cartofi? Ei bine, ceapa elibereaza etilena, un gaz incolor si volatil, care favorizeaza maturarea si germinarea cartofilor. Astfel, cartofii vor incolti mai repede.

Cartofii, pastrati in conditii bune, pot rezista chiar si noua luni. Alege un loc aerisit, departe de soare sau alta sursa de caldura. Cel mai bine este ca temperatura de pastrare sa fie intre 7 si 10°C. Pot fi depozitati si in pungi de hartie, cu perforatii sau in ladite de lemn. 

Ceapa insa, este indicat sa fie pastrata intr-un loc uscat, racoros.  Locul trebuie sa fie bine ventilat, departe de lumina soarelui, departe de surse de caldura, care grabesc alterarea. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului