Sfaturi culinare

# gatit carne pui #carne pui #greseli

Faci aceasta greseala cand gatesti carne de pui? Te poti imbolnavi grav

 

Exista un gest pe care multi oameni il fac inainte de a gati carnea de pui, insa putini sunt cei care stiu ca acesta poate provoca boli grave. 

Carnea de pui poate fi contaminata cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter si Clostridium perfringens. Acestea sunt distruse atunci cand carnea este gatita. Daca alegi insa sa o speli inainte, ele pot ajunge pe alte obiecte folosite in bucatarie (tocator, chiuveta, cutit sau alte obiecte folosite). 

”Chiar si atunci cand consumatorii considera ca au curatat eficient chiuveta dupa spalarea carnii de pasare, acest studiu arata ca bacteriile se pot raspandi cu usurinta pe alte suprafete si alimente”, spune secretarul adjunct al USDA pentru securitatea alimentelor, Mindy Brashears.

Expertii spun ca acest obicei poate duce la raspandirea bacteriei Campylobacter, care reprezinta cea mai comuna forma de intoxicatie alimentara din Marea Britanie. Majoritatea cazurilor provin de la pasarile de curte. Simptomele sunt: diaree, dureri de stomac, crampe abdominale, febra si stare generala de rau. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului