Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac gospodinele cand pregatesc snitele acasa:
- Folosesc carnea groasa. Carnea pentru snite trebuie sa fie subtire, pentru a se gati uniform. Daca carnea este prea groasa, va fi dificil de gatit si va ramane cruda la interior.
- Nu bat carnea suficient. Baterea carnii ajuta la subtierea acesteia si la uniformizarea grosimii. De asemenea, baterea carnii ajuta la eliberarea sucurilor, ceea ce va face ca snitele sa fie mai fragede.
- Nu folosesc condimente suficiente. Snitele pot fi condimentate cu sare, piper, usturoi, verdeata sau alte condimente preferate. Condimentarea corespunzatoare va da snitelor un gust mai bun.
- Nu folosesc o tigaie suficient de fierbinte. Tigaia trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a se forma o crusta crocanta la suprafata snitelor. Daca tigaia nu este suficient de fierbinte, snitele nu se vor rumeni corespunzator si nu vor avea textura dorita.
- Nu le gatesc suficient. Snitele trebuie sa fie gatite pe ambele parti pana cand sunt bine patrunse. Daca snitele nu sunt gatite suficient, vor avea o textura nepotrivita, dar si un gust neplacut.
De ce trebuie sa tii cont pentru a obtine cele mai bune snitele
- Foloseste carne de porc sau de vita, dezosata, cu o grosime de aproximativ 1 cm.
- Bate carnea cu un ciocan de bucatarie pana cand ajunge la grosimea dorita.
- Condimenteaza carnea dupa gust.
- Incalzeste tigaia la foc mediu-mare inainte de a pune snitele.
- Gateste snitele pe ambele parti timp de aproximativ 3-4 minute pentru fiecare parte.