Sfaturi culinare

#reteta oua posate #preparare oua posate #oua posate

Cum sa prepari oua posate ca un profesionist, acasa. Secretele bucatarilor

Ouale posate sunt o adevarata delicatesa si pot fi servite atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina. Cu toate acestea, prepararea oualor posate poate fi o adevarata provocare pentru multe persoane. Iata, asadar, cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari oua posate perfecte acasa:

Ingrediente pentru ouale posate

  • Oua proaspete
  • Apa
  • Otet (optional)

Cum sa prepari ouale posate acasa

Alege oua proaspete. Ouale proaspete au un albus mai gros, care se va aduna mai bine in jurul galbenusului. Pentru a testa prospetimea oualor, pune-le intr-un pahar cu apa rece. Daca oul sta orizontal pe fundul paharului, este proaspat. Daca pluteste pe la mijlocul paharului, este mai vechi, iar daca sta la suprafata apei, este expirat si nu ar trebui sa-l folosesti in nicio reteta.

Odata ce ai toate ingredientele, te poti apuca de treaba. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-I urmezi pentru a prepara oua posate:

  1. Pune apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, redu focul la minim.
  2. Adauga otet in apa (optional). Otetul ajuta la coagularea albusului, astfel incat oul sa se mentina compact. Adauga o lingura de otet pentru fiecare litru de apa.
  3. Sparge oul intr-o ceasca. Acest lucru te va ajuta sa controlezi oul atunci cand il pui in apa.
  4. Formeaza un vartej in apa, cu ajutorul unei linguri. Acest lucru va ajuta oul ramana cat mai rotund.
  5. Pune oul cu grija in centrul vartejului.
  6. Gateste oul timp de 3-4 minute, in functie de cat de moale rvei sa fie. Daca Il preferi mai moale, lasal doar trei minute, iar daca-l vrei mai tare, lasa0l 4 minute. 
  7. Scoate oul din apa cu ajutorul unei spumiere si pune-l pe o farfurie. 
  8. Serveste imediat, alaturi de ingredientele dorite. 

Secretele bucatarilor

Iata cateva secrete pe care le folosesc bucatarii pentru a obtine oua posate perfecte: 

  • Foloseste o oala adanca. Oala trebuie sa aiba o adancime de cel putin 10 cm pentru a permite oului sa se infasoare in jurul sau.
  • Nu fierbe apa. Apa trebuie sa fie fierbinte, dar nu trebuie sa fiarba. Daca apa fierbe prea tare, oul se va destrama.
  • Nu amesteca apa. Amestecarea apei va imprastia albusul.
  • Nu intoarce oul. Oul se va gati uniform si nu necesita sa fie intors.

Cu putina practica, vei putea sa prepari oua posate perfecte acasa, care vor fi o bucurie pentru toti cei care le vor gusta.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare