Sfaturi culinare

#greseli preparare guacamole # preparare guacamole #guacamole

Greselile pe care le faci cand prepari guacamole acasa. Evita-le daca vrei sa obtii cel mai bun guacamole

Cine nu adora un guacamole delicios? Prepararea acestuia acasa este simpla, insa un guacamole bun are secretele lui, pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa te bucuri de gustul acestuia. 

Daca reteta pe care o perepari acasa nu iese la fel de delicioasa precum cea din restaurante, este posibil sa faci una dintre aceste greseli.

Greseli comune cand prepari guacamole acasa

Expertii spun ca atunci cand prepari guacamole acasa, exista cateva greseli care sunt facute frecvent, precum:

Nu cumperi avocado copt sau este prea copt. Acest lucru compromite textura si aroma. Revista „Bon Appétit” precizeaza ca daca fructele nu sunt bine coapte nu pot fi pisate bine. Totodata, daca fructele sunt supracoapte dau un gust amar sau neplacut preparatului.

Pasezi ingredientelor. Trebuie sa ai in vedere ca guacamole nu este un piure. Prin urmare nu trebuie sa pasezi ingredientele. Avocado trebuie pisat cu furculita pentru a ramane si bucatele mici prin ele, iar restul ingredientelor trebuie ocate marunt, cu ajutorul unui cutit de bucatarie. In cazul in care pasezi toate ingredientele, nu doar ca preparatul va avea o alta textura, dar I se schimba si gustul.

Pui prea multa zeama de lamaie. Lamaia este o sabie cu doua taisuri cand vine vorba de guacamole. Acest lucru se intampla deoarece daca adaugi prea multa zeama de lamaie aceasta va acoperi gustul preparatului, iar daca nu adaugi deloc, acesta nu va avea gust. Potrivit bucatarilor cu experienta, se recomanda sa adaugi ½ lingurita de zeama de lamaie pentru fiecare avocado pus in guacamole.

Nu depositezi preparatul corect. O alta gresala frecventa este pastrarea preparatului. Daca nu il consumi imediat este indicat sa il depozitezi intr-o cutie pentru alimente cu inchidere ermetica. Nu il lasa in castron, deoarece oricat de bine ar fi acoperit cu un capac sau farfurie, aerul va patrunde in interior si va duce la schimbarea culorii si texturii acestuia, ceea ce rezulta si prin schimbarea gustului.

Adaugi prea multe condimente de la inceput. O alta greseala este adaugarea prea multor condimente de la inceput. Este indicat sa adaugi cate putin si sa amesteci bine. Daca este necesar mai adauga pana obtii gustul dorit.

Folosesti rosiile intregi. O greseala frecventa este folosirea rosiilor intregi. Cand prepari guacamole este important sa elimini semintele si partea zemoasa de langa acestea si sa adaugi doar pulpa ferma a rosiei. In caz contrar preparatul va iesi zemos.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului