Sfaturi culinare

#muraturi #greseli

Greseala pe care o faci cand pui muraturi. Renunta acum la ea! Consecintele sunt grave

 

Fiecare gospodina are propria reteta atunci cand vine vorba de muraturi, totul fiind adaptat in functie de preferinte. Cu toate acestea exista o greseala intalnita foarte des in bucatarii, in acest proces de pregatire al muraturilor. Iata ce este bine sa eviti!

Una dintre cele mai mari greseli pe care le pot face gospodinele atunci cand pun muraturi este utilizarea unei concentratii incorecte de sare sau otet in solutia pentru murare. Acest lucru poate avea mai multe consecinte grave: dezvoltarea bacteriilor - o concentratie prea mica de sare sau otet nu va inhiba eficient cresterea bacteriilor; textura si gustul - muraturile pot fi prea sarate sau prea acre.

Este foarte important sa folosesti proportii corecte de ingrediente deoarece doar asa muraturile se vor conserva corect si nu vor face mucegai, nici nu se vor strica.  Sfatul gospodinelor este sa folosesti reteta deja testate. 

Pentru a evita greseala precizata mai sus este foarte important sa folosesti retete testate si aprobate. Asigura-te ca urmezi instructiunile cu precizie si folosesti cantitatile corecte de sare si otet. De asemenea, este esential sa utilizezi ustensile si borcane curate si sterilizate pentru a minimiza riscul de contaminare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare