Sfaturi culinare

#fierbere gaina #carne frageda #gaina

Cum sa fierbi gaina rapid si sa obtii carne frageda. Secretul de care sa tii cont

Ai o gaina de tara si vrei sa o gatesti? Cu siguranta stii ca aceasta fierbe mai greu ca un pui si este mai atoasa. Exista insa un truc care face ca gaina sa fiarba mai repede si carnea acesteia sa iasa frageda.

 

Pentru a obtine o carne frageda, este important sa fierbi gaina la foc mic. Apa nu trebuie sa clocoteasca si doar sa se onduleze usor la suprafata. Temperatura acesteia trebuie sa fie in permanenta sub punctul de fierbere pentru a obtine carne frageda. Ai grija sa fierbi gaina pana cand este bine patrunsa. Nu o lasa mai mult pe foc, deoarece carnea se va intari.

De asemenea, pentru a avea un gust mai bun, adauga in oala si cateva legume (morcovi, telina), dar si condimente si ierburi aromatice.

Stim cu totii ca o gaina fierbe greu, cu atat mai mult cand doresti sa o faci si frageda. De aceea este important sa stii ca poti apela la un truc simplu pentru a o face sa fiarba mai repede. Adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu in oala in care fierbe gaina. Acesta va face ca pasarea sa fie gata rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare