Sfaturi culinare

#castraveti murati #zahar

De ce sa nu pui zahar in castravetii murati. Putine gospodine stiu asta

 

Daca pana acum obisnuiai sa pui zahar atunci cand pregateai castravetii murati, e timpul sa afli ca nu e nevoie de acest ingredient! Fiind perioada in care gospodinele pregatesc muraturile, reteta de mai jos iti va fi de mare ajutor.

Ai nevoie de: cinci catei de usturoi, o lingurita de otet de concentratie 70%, frunze si radacina de hrean, frunze de pomi fructiferi. 

Cum sa prepari totul? Foarte simplu! La baza fiecarui borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se aseaza cu grija castravetii si se toarna peste ei apa fierbinte. Asteapta cateva minute si transfera apa intr-un vas in care mai pui sare. Pune apoi oala pe foc pana cand lichidul incepe sa fiarba, iar atunci adauga si otetul. Solutia obtinuta se pune peste castraveti, in borcane, cat inca este fierbinte. La final, acopera borcanele cu o patura. 

Faptul ca nu mai pui zahar va ajuta castravetii sa se mentina crocanti multe luni! 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului