Sfaturi culinare

#conopida murata #conopida

Pune asta in conopida murata si nu se va inmuia

 

Conopida murata este un adevarat deliciu, iar gospodinele o pregatesc toamna pentru a se bucura de ea pe intreg parcursul iernii! Aceasta merge cu o multime de preparate, de la diferite mancaruri de cartofi pana la tocanite sau fripturi. Iata mai jos cum sa pregatesti conopida murata!

Reteta de conopida murata (pentru un borcan de 1,7 litri): ai nevoie de un kilogram de conopida rupta in buchetele si cu cotorul gros indepartat, 3-4 fasii de hrean, 6-7 catei de usturoi, 10 rondele de morcovi, 2-3 bete uscate de marar, 2-3 crengute de cimbru uscat. Hreanul este cel care va mentine conopida crocanta, asa ca nu il omite! 

Pregateste conopida, apoi  curata usturoiul, decojeste si feliaza morcovul si telina radacina, pregateste ardeii iuti, fasiile de radacina de hrean si betele de marar si cimbru uscat. 

E foarte important ca borcanul sa fie curat, spalat si clatit foarte bine. Pe fundul borcanului pune o coronita din marar, cimbru uscat si o fasie de hrean. Apoi incepe sa asezi buchetele de conopida in borcan, cat mai strans. Printre ele pune catei de usturoi, ardei iute intreg si inca 2 fasii de hrean. Pentru decor poti pune si rondele ondulate de morcov. Deasupra pune o coronita de marar uscat, cimbru si hrean. Betele tari de marar apasa conopida si o tin sub saramura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare