Sfaturi culinare

#alegere pepene #pepene

Cum sa alegi cel mai bun pepene. Sfaturi de la nutritionistul Mihaela Bilic

 

Ne aflam in plin sezon al pepenilor. Fie ca esti fan pepene rosu sau pepene galben, este important sa stii cum sa alegi pepenele perfect pentru a te bucura de un gust desavarsit. Iata la ce iti recomanda nutritionistul Mihaela Bilic sa fii atent cand cumperi un pepene.

“Cum alegem pepenele?

Indiferent ca este rosu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon…cu conditia sa fie rece si bine copt.

Multa lume spune ca trebuie sa te uiti la “buric”, acea areola de la baza: cu cat este mai mare, cu atat pepenele este mai bun. Se pare ca acest criteriu nu influenteaza direct maturitatea fructului, mai degraba variaza in functie de soi.

Ce trebuie analizat cu atentie este codita sau pedunculul: daca este subtire, atrofiat si usor uscat inseamna ca pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie sa fie cat mai greu posibil, iar cand il ciocanim sa sune a gol, cu un pic de ecou, asta inseamna ca este copt.

Forma conteaza si ea: daca este oval este mai plin de apa, daca este rotund este mai dulce. Nu nu ultimul rand fiti atenti la amprenta solului, zona in care pepenele a fost in contact cu pamantul si nu a fost expusa la soare: cu cat culoarea ei este mai galbena spre portocaliu, inseamna ca fructul a avut timp sa creasca si sa se coaca.

Pentru pepenele galben folositi-va si mirosul: cu cat este mai parfumat, cu atat e mai dulce”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului