Vrei sa iti intampini musafirii cu o mancare rafinata si delicioasa? Atunci cea mai buna alegere pe care o poti face este o tocanita savuroasa de vitel cu coniac si pepene galben.
Ingrediente pentru tocanita de vitel cu coniac si pepene galben:
- 400 g pulpa de vitel
- 1 pepene galben
- 60 g pulpa de rosii
- 1 paharel de coniac
- 1 ceapa
- 3 linguri de ulei de masline
- 20 g de unt
- 100 ml de smantana
- boia iute
- faina alba
- sare
Cum se prepara tocanita de vitel cu coniac si pepene galben:
Taie pepenele pe jumatate, scoate-i semintele si cu ajutorul unei cupe decupeaza miezul in bilute micute.
Taie carnea de vitel felii, apoi incinge intr-o tigaie uleiul si untul si caleste putin ceapa tocata marunt. Adauga coniacul si trece fiecare felie de carne prin faina. Prajeste-le pe ambele parti, sareaza-le dupa gust si adauga si pulpa de rosii. Toarna peste ele si smantana amestecand incontinuu si lasa totul sa fiarba cateva minute, apoi adauga si bilutele de pepene si un praf de boia iute.
Cum se serveste tocanita de vitel cu coniac si pepene galben:
Tocanita de vitel cu coniac si pepene galben se serveste calda, in jumatatile de coaja de pepene.
Sursa foto: proretete.ro