Mancarea de ciuperci cu parmezan este un preparat foarte gustos, ideal pentru cei carora le plac ciupercile. Se face usor si poate fi gatita si pentru vegetarieni .
Ingrediente pentru mancarea de ciuperci cu parmezan
- 4 linguri unt
- 1 ceapa tocata
- 3 cani ciuperci taiate
- 1 1/2 cana supa de legume
- 1/4 lingurita cimbru proaspat, taiat
- 3 linguri faina
- 1/4 cana smantana
- 1/4 cana parmezan ras
- 1/4 lingura patrunjel
-
sare si piper.
Cum se prepara mancarea de ciuperci cu parmezan
Pune 2 linguri de unt in tigaie la foc mediu si apoi adauga ceapa. Caleste-o pana cand se inmoaie. Pune ciupercile si lasa-le sa se faca pana cand se inmoaie. Toarna supa de legume, apoi vinul si asezoneaza cu sare si piper. Lasa mancarea la fiert pana cand da in clocot, apoi da focul mai mic si asteapta 10 minute.
Intr-o alta tigaie pune alte 2 lingurite de unt si topeste-l. Adauga peste el faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Toarna continutul primei tigai, cea cu ciupercile, in tigaia cu faina si unt. Lasa mancarea la fiert, la foc mic, pana cand sosul se reduce.
Adauga smantana, parmezanul si patrunjelul.
Cum se serveste mancarea de ciuperci cu parmezan
Mancarea de ciuperci poate fi servita ca atare, cu paine. De asemenea, poate fi servita peste ores sau peste paste.