Tocana din carne de vita cu bere este un preparat gustos si satios, potrivit pentru a fi servit la pranz. O poti manca simpla sau cu o garnitura de orez.
Ingrediente pentru tocanita din carne de vita
- 2 linguri faina
- 800 grame carne de vita
- 1/4 cana ulei de masline
- 2 tulpini telina, taiate
- 1 ceapa taiata
- 1 morcov curatat si taiat
- 200 grame ciuperci taiate
- 2 linguri sos de tomate
- 1 cana bere ( Guiness )
- 2 cani supa de vita
- 2 frunze dafin
- 1/2 cana frunze patrunjel
-
cartofi.
Cum se prepara tocanita din carne de vita cu bere
Pune intr-o punga faina, sarea si piperul. Adauga apoi carnea, inchide punga si scutur-o bine, astfel incat vita sa se impregneze bine. Incinge 2 linguri ulei intr-o tigaie la foc mediu. Pune carnea la prajit cam 3 minute pe fiecare parte, pana cand isi schimba culoarea. Scoate-o pe o farfurie.
Pune apoi la calit ceapa, telina, morcovii si ciupercile. Amesteca si lasa mancarea sa se faca 5 minute, pana cand se inmoaie legumele. Adauga sosul de tomate, apoi amesteca si mai asteapta cam 2 minute. Toarna berea treptat, supa si adauga dafinul. Asteapta sa dea in clocot, da focul mai mic, adauga carnea si lasa la fiert o ora. Scoate spuma si dafinul si fierbe neacoperit 30 de minute. Adauga patrunjel, sare si piper.
Cum se serveste tocanita din carne de vita cu bere
Cu orez sau piure de cartofi .