Chiftelele de post cu ciuperci sunt un preparat foarte gustos, usor de facut si extrem de satios.
Ingrediente pentru chiftele de post cu ciuperci
- 500 g de ciuperci proaspete
- 2 oua
- o ceapa mare
- doua linguri de faina
- o lingura de pesmet
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 felii de paine fara coaja
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei pentru prajit
Cum se prepara chiftelele de post cu ciuperci
Inmoaie painea si marunteste-o cu ajutorul degetelor. Fierbe ciupercile timp de 4-5 minute, scurge-le bine si toaca-le cu ajutorul robotului de bucatarie, dar nu foarte fin. Amesteca-le cu painea inmuiata, cu ceapa tocata, cu usturoiul maruntit si cu cele doua oua. Adauga sare si piper dupa gust si mult patrunjel tocat marunt.
Amesteca faina cu pesmetul intr-o farfurie si pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Formeaza bilute din compozitia cu ciuperci si tavaleste-le prin mixul de faina inainte de a le pune la prajit. Lasa-le sa se rumeneasca bine pe fiecare parte, intorcandu-le constant.
Cum se servesc chiftelele de post cu ciuperci
Chiftelele de post cu ciuperci pot fi servite alaturi de o salata de cruditati sau, pur si simplu, cu legume proaspete, cum sunt castravetii, ardeiul gras sau rosiile.
Sursa foto: lauriesadowski.wordpress.com