Feluri principale

#placinte #retete de post #retete placinte #placinta ciobanului #placinta de post

Reteta de post: Placinta ciobanului

Placinta ciobanului este un preparat satios si bogat in nutrienti, ideal pentru perioada postului. In plus, este foarte gustoasa si se pregateste foarte usor.

Ingrediente pentru placinta ciobanului

  • 2 1/2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2 cesti de linte conservata
  • 4 cesti de mix de legume (orice combinatie cu ardei iute, morcov, telina, porumb, fasole verde, ciuperci, mazare, spanac, dovlecei zucchini, praz)
  • 1 ceasca de supa de legume
  • 1 lingurita de sos de soia
  • sare si piper
  • 2 1/2 cesti de piure de cartofi

Cum se prepara placinta ciobanului

Incalzeste uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si caleste in el usturoiul maruntit. Dupa 2 minute, adauga ceapa taiata mic si las-o sa scada pret de 5 minute. Adauga cubulete de rosie si mesteca pentru inca 2 minute. Incorporeaza lintea si legumele si adu-le la fierbere. Dupa ce au inceput sa scada, lasa-le sa mai fiarba 10 minute la foc mic. Dupa ce ai oprit focul, adauga sarea, piperul si sosul de soia.

Unge o tava cu 1/2 de lingurita de ulei si fa un pat de legume, deasupra caruia vei pune piureul de cartofi. Adauga la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasa placinta sa coaca timp de 30 de minute.

Cum se serveste placinta ciobanului

Placinta ciobanului este un preparat de post pe care il poti garnisi cu boia de ardei, verdeata, ceapa verde proaspata sau chiar tofu. Serveste-l alaturi de un pahar de apa minerala, cand te abtii de la alcool in perioada dinaintea sarbatorilor pascale.

Sursa foto: hungrycouplenyc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare