Friptura de porc cu piersici poate constitui o alegere potrivita pentru masa de 1 Decembrie. Acest fel de mancare este gustos si inedit, potrivit pentru cei care isi doresc ceva nou.
Ingrediente pentru friptura de porc
- 3 cani piersici decojite, taiate;
- 1 cana vin alb sec;
- 1/4 cana zahar;
- 1 lingurita sare;
- 1/4 lingurita piper negru macinat;
- 2 linguri otet din vin alb;
- 2 linguri ;
- 1 lingurita praf chili;
- 1/2 lingurita paprika;
- 1/2 lingurita piper rosu macinat;
- 6 cotlete de porc;
- 6 piersici, taiate pe jumate, fara sambure.
Cum se prepara friptura de porc
Amesteca piersicile cu vinul si zaharul. Fierbe-le sa dea in clocot, acopera, da focul mai mic si fierbe 25 de minute. Ia capacul si fierbe 5 minute. Pune amestecul intr-un blender si paseaza. Adauga 3/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru, otet, otetul din vin, molasa , chili-ul, paprika si piperul rosu. Paseaza din nou cu blenderul si apoi lasa compozitia sa stea 5 minute.
Pune jumatate din aceasta compozitie intr-o punga de plastic. Adauga carnea de porc, inchide punga, agita si da la frigider intre 30 de minute si 4 ore.
Pune carnea pe gratar, pune sare si piper, apoi las-o 10 minute. Unge-o cu restul de sos in primele 6 minute.
Cum se serveste friptura de porc
Se serveste calda.
Sursa foto: blogs.rep-am.com