Pregatirea unui pui umplut cu piure de cartofi este usoara iar rezultatul este unul delicios. Ii poti adauga si branza pentru a obtine un plus de gust. Serveste-l cu o salata si iti vei incanta mesenii.
Ingrediente pentru pui umplut cu piure de cartofi
- 2 cartofi fierti, curatati si taiati in cubulete de 2-3 centimetri
- 0,25 cani lapte
- 3-4 linguri unt
- sucul si coaja de la o lamaie
- sare si piper
- 3 piepturi de pui taiate in jumatate
- 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
-
2-3 linguri de patrunjel tocat.
Cum se prepara puiul umplut cu piure
Incalzeste cuptorul la treapta 4.
Intr-o cratita , pune cartofii si apa astfel incat sa ii acopere pentru fierbere . Acopera oala cu un capac, da focul mai mic si lasa cartofii sa fiarba, pentru aproximativ 15 minute.
Scurge cartofii, apoi rastoarna-i inapoi in cratita. Adauga laptele, 1-2 lunguri de unt, lamaia si amesteca-le pana obtii un piure pastos. Daca vrei, inlocuieste lamaia cu branza sarata. Asezoneaza cu sare si piper. Pune piureul intr-o alta cratita si imparte-l in patru.
Imparte pieptul de pui in jumatati si cu ajutorul degetelor separ-o de carne. Pune un sfert din piure sub pielea fiecarui piept de pui, apasand usor pentru a-l distribui uniform. Pune puiul umplut intr-o tava pentru copt.
Stropeste-l cu uleiul de masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Da tava la cuptor si coace-o pana cand puiul s-a inmuiat, pentru 40-45 de minute.
Pune puiul pe o farfurie. Pune deasupra suc de lamaie sau branza si doua linguri de unt intr-o tigaie cu sucul de la friptura. Amesteca-le bine.
Cum se serveste puiul umplut cu carne
Puiul se serveste acoperit cu sosul tocmai preparat.
Ii poti alatura o salata.
Sursa foto : www.city-data.com