Feluri principale

#usturoi #pui #cimbru #rozmarin

Pui marinat cu ierburi

Din piept de pui poti pregati multe mancaruri, insa unul dintre cele mai elegante feluri de preparat este puiul marinat cu ierburi. Amestecul de ierburi, usturoi, ulei, lamai si vin ii vor da puiului o savoare deosebita, care te va face sa nu mai ai rabdare in fata cuptorului.
 

Ingrediente pentru pui marinat cu ierburi
 

  • 3 piepturi de pui
  • cateva crengute de rozmarin proaspat
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 6 catei de usturoi
  • o foaie de dafin maruntita
  • o bucatica de radacina de ghimbir
  • 6 linguri de ulei extra-virgin
  • sare si piper
  • 1,5 lamai
  • 1 pahar de vin alb.
     

Cum se prepara puiul marinat cu ierburi
 

Desfa piepturile de pui pe laterala, sub forma de carte si aseaza-le intr-o tava pentru copt. Intr-un vas cilindric pe care il folosesti pentru tocat usturoiul bate ierburile si usturoiul, apoi adauga uleiul de masline. Amesteca-le bine, apoi aplica pasta obtinuta peste pieptul de pui.

Rade deasupra bucatica de radacina de ghimbir si muta tava intr-un spatiu racoros, la marinat. Las-o sa stea cateva ore.

Intre timp da drumul la cuptor la 220 de grade Celsius. Pune sarea si piperul peste pui, apoi da-l la cuptor pentru 25-30 de minute. Scoate si taie deasupra lamaile, in feliute subtiri, ia din sucul pe care l-a lasat puiul, toarna deasupra, apoi pune si vinul. Da tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, astfel incat carnea sa aiba o culoare aurie.
 

Cum se serveste puiul marinat cu ierburi
 

Se poate servi simplu, cu o salata, sau insotit de o garnitura de legume ori piure de cartofi .

Pofta buna!
 

Sursa foto : masterchef.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete