Pestele este un aliment bogat in vitamine si minerale, avand in acelasi timp si putine calorii. Daca vrei sa te mentii in forma, specialistii recomanda sa il incluzi in meniu cel putin o data pe saptamana.
Iata o reteta simpla si gustoasa de peste cu malai .
Ingrediente pentru peste cu malai
- 1 bucata file de peste
- 1 ou
- 180 ml ulei
- 70 gr faina
- 100 gr malai
- sare
Cum se prepara pestele cu malai
Se portioneaza fileul de peste si se sareaza.
Separat, se face compozitia pentru pane din ou, apa, putina sare si faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani mai groase. Se dau bucatile de file prin compozitia pane si apoi prin malai. Se pun la prajit in uleiul incins.
Intre timp sa intoarce fiecare bucata astfel incat sa fie prajita pe ambele parti. Dupa prajire se pun 2 minute la racit si se aseaza pe o farfurie cu salata verde.
Se decoreaza dupa preferinta.
Cum se serveste pestele cu malai
Se serveste cald .
Se poate adauga o garnitura de cartofi natur si salata.
Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.