Daca iti plac pastele si vrei sa le incerci intr-un preparat special, combina-le cu sos de fumat , foarte bun pentru vegetarieni .
Ingrediente pentru pastele cu ciuperci si sos de dovlecei
- 450 grame ciuperci proaspete
- 10 dovlecei
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 2 catei usturoi, maruntiti
- 450 grame paste
- 2 linguri faina
- 2 cani smantana
Cum se prepara pastele cu ciuperci si sos de dovlecei
Taie dovleceii, ceapa si ciupercile in bucati suficient de mici incat sa le poti pune intr-un blender. Apoi, cu ajutorul acestuia, taie-le marunt.
Pune untul intr-o tigaie ca sa se topeasca, la foc mediu. Adauga apoi usturoiul si legumele pe care le ai deja taiate marunt. Lasa-le apoi la foc mic in jur de 20 de minute, pana devin moi si isi lasa sucul.
Adauga apoi niste faina in sos. Pune apoi smantana si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa-l sa mai fiarba cam 10 minute.
Pune o alta cratita pe foc cu apa cu sare. Adu-o la punctul de fierbere . Pune apoi pastele si fierbe-le cat sa fie moi, dar inca ferme. Apoi scurge-le bine de apa.
Cum se servesc pastele cu ciuperci si sos de dovlecei
Se pun pastele pe un platou si peste ele se toarna sosul.