Ingrediente pentru mici
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de oaie (sau vita)
- 800 g slanina
- 1 capatana usturoi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 3 lingurite boia dulce
- 3 lingurite bicarbonat
- 350 ml supa de oase
- 350 ml apa minerala
- sare
- piper
Cum se prepara micii
Taie carnurile si slanina bucatele si da-le prin masina de tocat.
Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana ontii o pasta. Adauga peste acestea boiaua, cimbrul, bicarbonatul, 2 lingurite de sare si amesteca bine.
Adauga usturoiul peste carne si, cu ajutorul mainii, amesteca foarte bine carnea. Asezoneaza dupa gust cu piper si, daca este nevoie, mai adauga sare. Continua sa amesteci pana cand toate aromele sunt distribuite uniform.
Incepe apoi sa adaugi treptat supa si apa minerala in carne. Acopera vasul si lasa-l la rece pana a doua zi.
Inainte de a da forma micilor, gusta carnea pentru a verifica daca mai are nevoie de condimente sau nu.
Sursa foto: unica.ro