Feluri principale

#pui #lasagna #spanac #retete lasagna

Lasagna cu pui, spanac si branza, ideala in zilele de primavara

Primavara este momentul in care apare spanacul. Acum este mometul sa te bucuri de retete sanatoase si savuroase, numai bune pentru a-ti reveni dupa mesele grele in timpul iernii.

Ingrediente pentru lasagna cu pui, spanac si branza

  • 9 foi de lasagna
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 cana de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cani de supa de pui
  • 1 si 1/2 cana de lapte
  • 4 cani de mozzarela rasa
  • 1 si1/4 cana de parmezan ras
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 2 cani de branza ricotta
  • 2 cani cubulete rumenite de piept de pui
  • 280 g de spanac fiert, bine scurs
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt

Cum se prepara lasagna cu pui, spanac si branza

Pune foile la fiert in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece.

Pune untul la topit si caleste ceapa si usturoiul impreuna. Adauga faina, sarea, supa de pui si laptele si fierbe amestecul timp de 1 minut. Incorporeaza mozzarella si 1/4 de cana de parmezan si adauga condimentele.

Intinde 1/3 din sos pe fundul unei tavi si asaza 3 foi de lasagna deasupra, urmate de ricotta si pui. Mai pune un strat de 3 foi de lasagna peste pui, 1/3 din sos, spanacul si cele 2 cani de mozzarella ramase cu 1/2 cana de parmezan. Pune deasupra si ultimele foi de lasagna, acopera-le cu sosul ramas, cu patrunjelul si cu restul de parmezan.

Coace totul in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 35-40 de minute.

Cum se serveste lasagna cu pui, spanac si branza

Acest preparat delicios se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Sursa foto: thesecondpancake.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului