Feluri principale

#somnon #retete somon #somon la gratar # retete peste #retete simple #retete gratar #retete rapide

Cum sa prepari cel mai bun somon la gratar

Somonul este un peste sanatos ce nu trebuie sa lipseasca din meniul niciunei persoane. Iata cat de simplu este sa prepari un file de somon la gratar, ca un adevarat Chef.

Ingrediente pentru somonul la gratar

  • 4 bucati de somon
  • 1 si 1/2 lingurita sare de mare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 si 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita piper cayenne

Cum se prepara somonul la gratar

Intr-un bol incapator adauga sarea, boiaua, piperul, pudra de usturoiu, pudra de ceapa, cimbrul, oregano si piperul cayenne. Amesteca totul foarte bine.

Spala pestele si cu ajutorul unui servetel de bucatarie de unica folosinta tamponeaza fileurile pentru a indeparta apa in exces. Maseaza apoi pestele cu ajutorul mixului de condimente. Ai grija ca acestea sa fie distribuite uniform pe toata suprafata pestelui.

Acopera pestele cu folie de plastic si lasa-l la frigider timp de doua ore sau minim 30 de minute.

Frige apoi somonul pe gratarul bine incins si uns cu ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Frige pestele timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand este bine patruns. Durata de frigere poate fi mai mica sau mai mare in functie de grosimea fileurilor.

Cum se serveste somonul la gratar

Serveste somonul imediat, alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb. Merge de minune si alaturi de o garnitura de legume la abur.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare