Ingrediente pentru somonul la gratar
- 4 bucati de somon
- 1 si 1/2 lingurita sare de mare
- 2 lingurite boia dulce
- 1 lingurita piper negru
- 1 si 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita piper cayenne
Cum se prepara somonul la gratar
Intr-un bol incapator adauga sarea, boiaua, piperul, pudra de usturoiu, pudra de ceapa, cimbrul, oregano si piperul cayenne. Amesteca totul foarte bine.
Spala pestele si cu ajutorul unui servetel de bucatarie de unica folosinta tamponeaza fileurile pentru a indeparta apa in exces. Maseaza apoi pestele cu ajutorul mixului de condimente. Ai grija ca acestea sa fie distribuite uniform pe toata suprafata pestelui.
Acopera pestele cu folie de plastic si lasa-l la frigider timp de doua ore sau minim 30 de minute.
Frige apoi somonul pe gratarul bine incins si uns cu ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Frige pestele timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand este bine patruns. Durata de frigere poate fi mai mica sau mai mare in functie de grosimea fileurilor.
Cum se serveste somonul la gratar
Serveste somonul imediat, alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb. Merge de minune si alaturi de o garnitura de legume la abur.
Sursa foto: pinterest.com