Feluri principale

#retete simple #creveti picanti # retete creveti #creveti #retete rapide

Creveti picanti cu rosii, o reteta rapida, de vara

Iti plac crevetii si vrei sa prepari o reteta simpla si rapida pentru familia ta? Incearca aceasta reteta simpla de creveti picanti cu rosii. Te vei indragosti pe loc de gustul exotic al acestora.

Ingrediente pentru crevetii picanti cu rosii

  • 500g creveti decorticati, proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri unt
  • 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 conserva rosii taiate cuburi
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 o mana patrunjel, tocat marunt
  • 1/2 de mana de busuioc tocat marunt
  • sare
  • piper

Cum se prepara crevetii picanti cu rosii

Spala crevetii si adauga-i intr-un bol incapator. Asezoneaza-i cu sare si piper si lasa-i sa stea asa pana pregatesti restul ingredientelor.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si until si lasa-le la foc mediu pana cand untul se topeste. Adauga usturoiul si caleste-l pana incepe sa se ingalbeneasca usor. Stinge totul cu vin si lasa sa fiarba timp de doua minute, pentru a se evapora alcoolul. Adauga apoi rosiile din concerva si ardeiul iute, tocat marunt. Cand da in clocot, redu foul la mic si lasa sa fiarba timp de doua-trei minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga crevetii si continua sa gatesti timp de doua trei minute sau pana cand acestia devin roz si sunt bine patrunsi in interior. Amesteca constant in tot acest timp. Stinge focul si adauga zeama de lamaie, patrunjelul si busuiocul. Amesteca totul bine.

Cum se servesc crevetii picanti cu rosii

Serveste crevetii picanti cu rosii alaturi de o garnitura simpla de orez sau de paste din orez. Merg de minune alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare