Feluri principale

#cotlete de porc #porc la gratar #piersici caramelizate

Cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate

O iesire la gratar in aceasta vara se poate transforma intr-o ocazie perfecta pentru a-ti desfata simturile! Incearca o reteta de cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate care iti va lasa gura apa.


Ingrediente pentru cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate:

  • 3 catei usturoi
  • 120 g coriandru
  • 1 lingura de sos de soia
  • 4 cotlete de porc fara os
  • 80 ml suc proaspat de lime
  • 15 g zahar brun
  • 1 g praf chili
  • 6 piersici
  • 4 cepe verzi
  • sare
  • piper


Cum se prepara cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate:

Adauga intr-un vas usturoiul bine maruntit, ca pentru mujdei, coriandru si 1 varf de cutit de piper negru. Amesteca-le bine, dupa care adauga sosul de soia. Unge cotletele cu sosul obtinut, pune-le intr-o punga resigilabila si da-le la frigider peste noapte.

Intr-un blender, adauga sucul de lime, zaharul, praful de chilli si 2 piersici taiate in bucati. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Taie pe jumatate piersicile ramase, pune-le pe gratarul incins timp 5-7 minute, intorcandu-le periodic.

Frige pe gratar cotletele de porc si, la final, si ceapa verde (timp de 3 minute).


Cum se servesc cotletele de porc la gratar cu piersici caramelizate:

Serveste cotletele de porc cu piersicile caramelizate si cu sosul pregatit in prealabil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare