Feluri principale

#cartofi umpluti cu oua #retetete cartofi #retete simple # cartofi umpluti #cartofi #retete rapide

Cartofi umpluti cu oua, un deliciu usor de preparat

Vrei sa gatesti ceva simplu si rapid? Poti incerca sa prepari aceasta reteta de cartofi umpluti cu oua. Se prepara foarte usor si nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie. In plus, gustul acestora te va cuceri pe loc.

Ingrediente pentru cartofii umpluti cu oua

  • 4 cartofi mari
  • 4 oua
  • 4 felii de bacon
  • 80g parmezan sau branza cheddar, rase
  • sare
  • piper
  • cateva fire de chives si/sau patrunjel
  • unt

Cum se prepara cartofii umpluti cu oua

Spala bine cartofii. Cu ajutorul unui cutit taie partea de sus a acestora si scobeste-le miezul pentru a obtine o barcuta.

Intr-o tigaie nonaderenta prajeste baconul fara ulei, pana devine crocant. Taie-l apoi bucatele.

Cu zeama ramasa in tigaie, de la bacon, unge interiorul cartofilor. Asezoneaza apoi cartofii cu sare si pieper. Coace cartofii pana sunt aproape moi.

Scoate-i din cuptor si adauga in mijlocul fiecarui cartof cate putin unt. Adauga apoi baconul si cate un ou intreg in fiecare cartof. Deasupra adauga branza. Asezoneaza din nou cu sare si piper. Coace cartofii umpluti pana cand oul se incheaga. Cand sunt gata garniseste-i cu verdeata tocata marunt.

Cum se servesc cartofii umpluti cu oua

Cartofii umpluti cu oua se servesc calzi, alaturi de o lingura de iaurt sau smantana, dupa preferinte.

Sursa foto: bigoven.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare