Feluri principale

#martha stewart #masline #lamaie #paste integrale

Bucatari celebri: cina usoara si delicioasa a la Martha Stewart - paste integrale cu masline si lamaie

Acum ca sarbatorile s-au incheiat, este momentul sa te reintorci la mancarurile mai usoare si pline de savoare, care nu-ti suprasolicita organismul. In episodul de astazi al serialului "Bucatari celebri", Martha Stewart iti arata cum poti prepara o cina delicioasa fara carne, pe care familia ta o va adora: paste integrale cu masline si lamaie. Reteta de baza poate fi oricand imbunatatita dupa preferintele tale.

Paste integrale cu masline si lamaie

Ingrediente

  • 1 punga de paste integrale (preferabil penne)
  • 200 g masline Kalamata fara samburi
  • 5 fileuri de ansoa
  • 1 mana de capere
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceasca de parmezan
  • patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Fierbe pastele integrale in apa cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj, apoi scurge-le si stropeste-le cu cateva picaturi de ulei de masline. Zdrobeste cateii de usturoi cu un cutit si adauga-i intr-o tigaie in care ai incins 2-3 linguri de ulei de masline. Marunteste maslinele Kalamata si fileurile de ansoa si adauga-le si pe ele in tigaie, odata cu mana de capere. Razuieste coaja unei lamai direct in tigaie, apoi stoarce tot sucul lamaii peste ingrediente. Gateste sosul doar cateva minute, pana cand gusturile ingredientelor se intrepatrund.

Adauga pastele peste sos si amesteca-le bine sau contopeste pastele si sosul intr-un bol incapator. Pentru un plus de aroma, adauga o ceasca de parmezan si patrunjel maruntit peste paste.

Este bine sa stii ca pastele integrale cu masline Kalamata si lamaie se pot servi fierbinti, imediat dupa preparare, sau a doua zi, ca salata rece.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).



Sursa foto: readitforward.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare