- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Somon la cuptor cu capere si usturoi
Sursa foto: insockmonkeyslippers.com
Ingrediente:
- 2 bucati potrivite de somon
- 4-5 catei de usturoi
- 3 linguri cu capere conservate
- 50 g unt
- rozmarin
- o lamaie
- ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge somonul cu uleiul de masline, apoi condimenteaza-l cu sare, piper si rozmarin. Unge o tava cu ulei de masline si aseaza somonul cu pielea in jos.
Taie cateii de usturoi in bucati mici si pune-le peste bucatile de somon. Coace somonul aproximativ 20 de minute.
Intre timp, intr-o tigaie, topeste untul si adaugi sare, piper si caperele tocate marunt. Caleste-le timp de doua-trei minute.
Cand somonul este gata, scoate-l de la cupor si aseaza-l pe un platou. Toarna sosul de capere deasupra si stropeste pestele cu zeama de lamaie. Se serveste cald.
Sursa foto principala: huffingtonpost.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina