Dulceturi & Conserve

#reteta suc de rosii #preparare suc de rosii # suc de mere

Cum sa prepari cel mai bun suc de rosii pentru camara de iarna. Reteta bunicii

Vara gospodinele pregatesc sucul de rosii pe care il folosesc in anotimpul rece la diferite feluri de mancare. Afla de mai jos cum sa prepari acest suc de rosii pe care sa il pastrezi cateva luni in camara.

Ai nevoie de un kilogram de rosii bine coapte, o legatura de patrunjel si o legatura de telina. 

Mai intai de toate asigura-te ca alegi rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Trece-le apoi prin masina de tocat la care ai atasat separatorul de rosii, de doua sau trei ori astfel incat sa obtii cat mai multa pulpa de rosii.

Sucul de rosii astfel obtinut se pune la fiert, cel mai bine pe o placa de fonta pusa deasupra flacarii. Amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.

Pune frunzele de telina si patrunjelul verde tocat, apoi toarna sucul de rosii in sticle. Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic si se sterilizeaza, 15-20 de minute. Acopera totul si mai lasa-le in vasul cu apa fierbinte inca o ora. Scoate sticlele si infasoara-le in servete groase, lasandu-le acolo pentru o ora. Dupa ce sunt gata, sticlele cu suc de rosii trebuie depozitate intr-un loc uscat si racoros.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare