Dulceturi & Conserve

#preparare gem de prune #gem de prune #gem

Cum sa prepari cel mai bun gem de prune

Gemul de prune este o delicatesa in orice camara. Poate fi savurat pe paine prajita, biscuiti sau chiar adaugat in diferite prajituri. Iata cum poti prepara un gem de prune delicios, acasa.

Ingrediente:

  • 1,5 kg prune proaspete si coapte
  • 500 g zahar
  • Sucul de la o lamaie
  • 1 pahar de apa (aproximativ 240 ml)
  • 1/2 lingurita scortisoara

Cum se prepara:

Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatati si indeparteaza samburii. Poti folosi prunele in jumatati sau le poti taia mai mici, dupa preferinte. 

Adauga prunele taiate intr-o cratita mare, impreuna cu sucul de lamaie si apa. Pune cratita pe foc si lasa-le sa fiarba pana prunele devin moi (20-30 de minute). Adauga zaharul si scortisoara si lasa totul sa fiarba inca 20 de minute sau pana cand obtii consistenta dorita. Daca iti place gemul mai dulce, poti adauga mai mult zahar.

Pune gemul fierbinte in borcane curate si uscate. Inchide borcanele cu capacele ermetice si asaza-le intr-o oala mare cu apa clocotita. Asigura-te ca borcanele sunt acoperite cu apa si fierbe-le timp de aproximativ 10 minute pentru a asigura conservarea corecta.

Dupa ce borcanele ajun la temperatura camerei depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat, cum ar fi o camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului