Dulceturi & Conserve

#preparare muraturi #muraturi

Ce sa pui in muraturi pentru a iesi crocante si savuroase

 

Muraturile sunt adevarate delicasete pregatite de catre gospodine in timpul toamnei. Ele sunt nelipsite de pe mesele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca e vorba  de castraveti, gogosari, ardei, sau varza, toti iubitorii de muraturi isi doresc sa obtina produse crocante si pline de savoare. Care este ingredientul care face ca muraturile sa aiba o textura deosebita?

Unul dintre secretele muraturilor este frunza de dafin. Contine  taninuri, substante care ajuta la mentinerea texturii crocante a legumelor. Frunzele de dafin sunt adaugate in borcane impreuna cu legumele, contribuind nu doar la textura acestora, ci si la aroma distincta a muraturilor.

Un alt ingredient secret, esential pentru muraturi crocante, este calciul. El poate fi adaugat  sub forma de calcar alimentar sau prin adaugarea de coji de oua in borcane.

Si saramura joaca un rol extrem de important, fiind un element cheie in procesul de murare. Raportul dintre apa, sare si otet trebuie sa fie echilibrat pentru a asigura conservarea corecta a legumelor si pentru a le mentine crocante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare