Dulceturi & Conserve

#retete gogosari in otet #gogosarei #gogosari in otet

Cum sa prepari cei mai buni gogosari in otet. Ingredientul pe care sa nu-l omiti. Are efect anibacterian

Multe dintre gospodine pregatesc in aceasta perioada o multime de bunatati pentru sezonul rece. Printre acestea se numara si gogosarii in otet si veti vedea mai jos care este ingredientul neaparat necesar care trebuie adaugat in reteta.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Patru kilograme de gogosari
  • 400 de ml de otet
  • 400 de gr de zahar
  • O lingurita de sare
  • Cateva frunze de telina
  • Trei crengute de hrean
  • Patru catei de usturoi
  • O lingura de boabe de mustar
  • 3-4 frunze de dafin
  • O lingura de piper boabe

Cum se pregateste totul, pas cu pas:

Se spala foarte bine gogosarii, se curata de seminte si de cotoare si se lasa la scurs. Intr-un vas mare se pun otetul, zaharul si sare si se pune totul la fiert. Dupa ce fierbe se toarna peste gogosari pana cand se acopera si trebuie lasati asa pana a doua zi. Este indicat sa folositi un vas in care puteti amesteca din cand in cand.

A doua zi se pun gogosarii in borcane sterilizate, dar pe langa ei se adauga si usturoiul, crengutele de hrean, frunzele de telina si foile de dafin. Se adauga si boabele de mustar si de piper. Se strecoara zeama si se toarna peste gogosari pana cand sunt acoperiti. Se inchid foarte bine capacele, apoi borcanele trebuie puse intr-un loc intunecat si racoros.

Trucuri pentru cele mai bune muraturi:

Legumele nu trebuie sa stea inghesuite.

Nu uitati de importanta condimentelor deoarece contribuie foarte mult la gustul final.

Nu uitati de frunzele de telina, foile de dafin, mararul, boabele de mustar, hreanul si usturoiul. Pe langa faptul ca ajuta sa aiba un gust grozav, au rol antibacterian si sunt foarte sanatoase.

Pentru a evita ca muraturile sa faca mucegai se recomanda sa puneti in borcan un saculet din panza rara cu boabe de mustar in el, care sa acopere suprafata muraturilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului