Ingrediente:
-o cana de quinoa fiarta si racita
-2 lingurite de seminte de chia
-jumatate de ceapa mica, tocata marunt
-2 catei de usturoi maruntiti
-un sfert de cana de faina de nuca de cocos
-un sfert de cana de pesmet integral
-o lingurita de mustar
-o lingurita de cimbru uscat, una de oregano uscat, sare si piper
-ulei pentru prajit
Cum se prepara
Amesteca intr-un bol quinoa fiarta si semintele de chia. Amesteca totul bine si lasa-le timp de 10 minute pentru a absorbi lichidul si pentru a se omogeniza. Adauga ceapa tocata, usturoiul, faina de nuca de cocos, pesmetul integral, mustarul si condimentele. Amesteca totul foarte bine. Formeaza mici chiftelute si aplatizeaza-le intre palme. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie mare antiaderenta sau pe o tava pentru cuptor. Prajeste-le in uleiul incins pentru 3-4 minute pe fiecare parte sau pana devin aurii si crocante. Daca vrei sa le coci, lasa-le la 180 de grade pentru 20-25 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de coacere. Acestea se pot servi atat calde, cat si reci.