Bomboanele ninse cu fulgi de cocos sunt desertul ideal pentru incheierea unei cine de post. Adorate de cei mici, savurate de cei mari, aceste bomboane delicioase vor deveni preferatele familiei tale.
Ingrediente pentru bomboane ninse cu fulgi de cocos
Pentru aluat
125 g nuci macadamia maruntite
125 g caju inmuiat in apa timp de 4 ore
60 ml suc de lime
15 curmale tinute in apa timp de 4 ore
2 lingurite de esenta de vanilie
52 ml ulei de cocos
3 linguri unt de cocos
un varf de lingurita de sare
CITESTE SI
Desert de post: negresa delicioasa
Pentru sos
6 linguri piure de curmale
60 ml suc de lime
60 ml apa
Pentru decor
fulgi de cocos
Cum se prepara bomboanele ninse cu fulgi de cocos
Pune toate ingredientele pentru aluat intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana cand obtii o pasta. Opreste din cand in cand robotul, pentru a aduna ingredientele de pe pereti. Cand pasta devine ca un piure gros, transfer-o intr-o tava si asaz-o in congelator pentru o ora. Cu o lingura pentru inghetata, formeaza bomboane egale.
Separat, pregateste sosul: amesteca piureul de curmale cu sucul de lime si apa. Trece bomboanele prin acest sos, apoi trece-le prin fulgi de cocos pana cand sunt frumos acoperite.
CITESTE SI
Turta dulce cu sirop de artar
Cum se servesc bomboanele ninse cu fulgi de cocos
Bomboanele ninse cu fulgi de cocos se servesc la ceai sau cafea, din forme de hartie pentru briose.
Sursa foto:addictedtoveggies.com