Deserturi

# terci de ovaz #terci

Cum sa prepari un terci de ovaz gustos so hranitor pentru micul dejun

 Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, si un terci de ovaz delicios si hranitor este o alegere excelenta pentru a-ti incepe ziua cu energie si nutrienti esentiali. Ovazul este bogat in fibre, proteine si nutrienti, ceea ce il face o optiune sanatoasa pentru micul dejun. Iata cum poti sa prepari un terci de ovaz gustos si hranitor in doar cateva minute.

Ingrediente:

1/2 ceasca de fulgi de ovaz

1 ceasca de lapte (poate fi lapte obisnuit, lapte de migdale, lapte de soia sau oricare alt tip de lapte preferat)

1 lingura de miere sau sirop de artar (optional pentru indulcire)

1/2 lingurita de extract de vanilie (optional pentru aroma)

Fructe proaspete sau uscate (cum ar fi banane, afine, capsuni, stafide) pentru garnisire

Nuci sau seminte (cum ar fi migdale, nuci pecan, seminte de chia) pentru textura si gust suplimentar

Instructiuni:

Pune fulgii de ovaz intr-un vas potrivit pentru fiert si adauga laptele. Poti adauga si un praf de sare pentru a evidentia aromele. Porneste focul la intensitate medie si lasa amestecul sa fiarba. Amesteca continuu cu o lingura de lemn pentru a evita lipirea de fundul vasului.

Daca doresti sa adaugi indulcire, acum este momentul potrivit. Poti adauga miere, sirop de artar sau oricare alt indulcitor pe care il preferi. Adauga, de asemenea, extractul de vanilie pentru o nota subtila de aroma.

Dupa ce terciul a devenit cremos si a ajuns la consistenta dorita (de obicei dupa aproximativ 5-7 minute de fierbere), indeparteaza vasul de pe foc. Acum este momentul sa adaugi garniturile. Poti folosi fructe proaspete sau uscate precum banane, afine, capsuni sau stafide. De asemenea, adauga nuci sau seminte pentru un plus de textura si gust.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului