Deserturi

#reteta savarina #savarina

Cum sa prepari cele mai bune savarine la tine acasa. Reteta folosita de patiseri

Savarinele reprezinta desertul preferat al multor persoane. Din fericire, nu este deloc complicat sa prepari acest desert delicios. Iti spunem mai jos o reteta simpla si foarte rapid de preparat. Rezultatul final va fi deosebit!

Ai nevoie de

250 grame de faina, 150 ml de lapte, 30 ml de ulei, doua oua, o lingura de zahar, 3,5 grame de drojdie uscata, un praf de sare.

Pentru sirop este nevoie de: 400 ml de apa, 150 grame de zahar si o esenta de rom. 

Cum se prepara savarinele

In primul rand este nevoie sa te ocup de aluat. Zaharul trebuie dizolvat In laptele caldut, apoi adauga ouale batute alaturi de ulei si un praf de sare. Adauga apoi faina si drojdia si amesteca bine Intreaga compozitie pana cand devine omogena. Ai nevoie de cateva forme pentru savarine. Acestea trebuie sa fie unse cu unt sau cu ulei. 

Ele trebuie umplute trei sferturi cu aluat, apoi se lasa la dospit timp de jumatate de ora. Se baga la cuptor pana cand se rumenesc, se scot si se lasa la racit. Dupa ce ajung la temperatura camerei se taie o crestatura deasupra.

Pentru sirop urmeaza acesti pasi: pune la fiert apa alaturi de zahar si dupa ce da In clocot iei recipientul de pe foc, adaugi esenta de rom si lasi siropul sa se raceasca. Intoarce savarinele invers si fa-le un capac mic. Insiropeaza-le apoi cu siropul preparat anterior. Lasa-le sa se scurga pe un gratar si bate frisca pana cand devine compacta. La final umple savarinele cu frisca si totul e gata!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului