Ingrediente pentru pandispan cu visine
Ai nevoie de:
- sase oua
- sase linguri de zahar
- sase linguri de ulei
- 150 de grame de faina
- un praf de sare
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita de extract de vanilie
- 350 de grame de visine proaspete
Cum se prepara pandispanul cu visine
Mai intai se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Apoi se adauga zaharul treptat, mixand incontinuu pana cand se obtine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Pune extractul de vanilie si faina in ploaie. Amesteca totul pana cand se omogenizeaza foarte bine.
Spala visinele si scoate samburii, apoi lasa-le aproximativ o ora in zahar, daca sunt prea acre. Se scurg bine de suc si se pun pe un servetel, apoi se pudreaza cu faina (pentru a nu se lasa la fundul prajiturii).
Intr-o tava cu dimensiuni 30 x 22 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, toarna aluatul si presara visinele. Se pune totul la cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 25-30 de minute. Poti face testul cu scobitoarea ca sa te asiguri ca este gata la final.
FOTO: bucataria.lidl.ro