Deserturi

#pancakes cu capsune #reteta pancakes #pancakes

Cea mai buna reteta de pancakes cu capsune

Clatitele americane, cunoscute ca pancakes, sunt unul dintre cele mai apreciate mic-dejunuri sau gustari rapide, iar atunci cand sunt combinate cu capsune proaspate si dulci, rezultatul este pur si simplu delicios. Daca doresti sa incerci o reteta usoara si savuroasa de pancakes cu capsune, esti in locul potrivit! Aceasta reteta iti va incanta papilele gustative si iti va indulci diminetile. 

 

Ingrediente necesare pentru pancakes cu capsune

  • 1 si 1/2 cani de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt, topit (poti folosi ulei in loc de unt)
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • capsune proaspate, feliate

Cum se prepara pancakes cu capsune

Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Asigura-te ca toate ingredientele uscate sunt bine combinate.

Separat, intr-un alt bol, bate oul si adauga laptele, untul topit si extractul de vanilie. Amesteca bine pana cand toate ingredientele lichide se incorporeaza.

Combina treptat ingredientele uscate cu cele lichide si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Este important sa nu amesteci prea mult, pentru a evita obtinerea unor pancakes dense.

Incinge o tigaie antiaderenta la foc mediu si unge-o cu putin unt sau ulei. Toarna aproximativ ½ polonic din compozitie, in tigaie.

Asteapta pana cand apar mici bule la suprafata iar marginile incep sa se inchida la culoare. Acesta este momentul potrivit pentru a adauga capsunele feliate pe pancake. Poti aseza felii de capsune direct pe pancake sau le puteti amesteca in compozitie inainte de a turna aluatul in tigaie. Cu grija, intoarce clatita cu o spatula si continua sa o gatesti pana cand devine aurie pe ambele parti.

Repeta acelasi procedeu pana cand termini compozitia de pancakes.  

Serviti pancakes-urile calde, presarate cu capsune proaspate si, daca doresti, cu o lingura de sirop de artar sau cu putin zahar pudra pe deasupra.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului