Deserturi

#preparare croissant #croissant cu migdale # retete croissant #croissant

Cum sa prepari cel mai bun croissant cu migdale. Reteta perfecta pentru un mic dejun savuros

 

Croissantele cu migdale reprezinta produse de patiserie perfecte pentru micul dejun. Afla de mai jos cum poti sa le pregatesti chiar tu acasa. 

Ingrediente pentru croissant cu migdale

Ingrediente pentru aluat: 250 g de faina, 10 g de drojdie proaspata, 125 ml de lapte cald, 25 g zahar, 5 g sare, 100 de grame de unt rece taiat in bucati mici.

Ingrediente pentru umplutura: 100 g de migdale macinate, 75 g de zahar pudra, 75 g unt topit, o lingurita de extract de vanilie, optional coaja rasa de la o lamaie.

Ingrediente pentru glazura: 100g de zahar pudra, 2-3 linguri de lapte, jumatate de lingurita de extract de vanilie.

Cum se prepara croissant cu migdale

Mai intai dizolva drojdia intr-un bol cu lapte caldut si adauga o lingurita de zahar. Lasa drojdia sa se activeze aproximativ 10 minute, pana cand se formeaza spuma. Intr-un alt bol amesteca faina cu sarea si celelalte 25g de zahar. Adauga drojdia activata in amestecul de faina si framanta pana cand obtii un aluat elastic. Acopera bolul cu un prosop umed si lasa aluatul sa creasca timp de o ora sau pana cand se dubleaza in volum. 

Prepara umplutura: pune intr-un bol migdalele macinate, zaharul pudra, untul topit si extractul de vanilie. Daca vrei, poti adauga si coaja rasa de lamaie pentru o nota subtila de citrice. Amesteca totul pana cand obtii o pasta omogena. 

Formarea croissantelor: dupa ce a crescut aluatul intinde-l intr-un dreptunghi pe o suprafata presarata cu faina. Intinde untul rece taiat in bucati mici peste doua treimi din suprafata aluatului. Pliaza aluatul nepresarat cu unt peste partea mijlocie, apoi pliaza cealalta parte peste ea. Ai creat acum trei straturi de aluat. Ruleaza usor aluatul intr-un dreptunghi. Taie aluatul in triunghiuri, apoi adauga o lingura de umplutura de migdale la baza fiecarui triunghi. Ruleaza triunghiurile de aluat de la baza spre varf pentru a forma croissantele. 

Pune croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa creasca timp de 30 de minute. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si coace croissantele pentru 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si bine coapte. 

Pentru glazura amesteca zaharul pudra, laptele si extractul de vanilie. Toarna glazura peste croissante apoi totul este gata!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului