Ingrediente caramele din cidru
- 800 ml cidru;
- 230 g zahar;
- 130 g zahar brun;
- 130 g unt, fara sare;
- 2 lingurite sare de mare;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 80 g smantana.
Cum se prepara caramelele din cidru
Fierbe cidrul la foc mare, timp de 30-40 de minute, pana ce devine un sirop cu o consistenta groasa. Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca intr-un bol sarea cu scortisoara. In siropul obtinut adauga untul, cele doua tipuri de zahar si smantana. Pune din nou oala la fiert, de data aceasta la foc mediu, si las-o 5 minute.
Opreste focul si adauga mixtura de sare, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Toarna caramelul in tava de copt si lasa-l la racit, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Ridica compozitia cu ajutorul hartiei si transfer-o pe un tocator. Taie bucati mici de caramele cu ajutorul unui cutit uns cu ulei.
Cum se servesc caramelele din cidru
Serveste caramelele din cidru alaturi de un pahar de suc natural de fructe.
Sursa foto: browneyedbaker.com