Deserturi

#banane #cirese #retete #glazura #briose #deserturi # briose cu fructe

Briose cu cirese, banane si glazura crocanta

Delicioasele briose cu cirese, banane si glazura crocanta sunt un rasfat perfect pentru zilele racoroase de toamna, cand mirosul cuptorului este din nou binevenit in caminul tau. Pot fi un desert sanatos si delicios pentru cei mici, dar si insotitoarele perfecte ale unei cesti fierbinti de cafea dimineata.

Ingrediente pentru briose cu cirese, banane si glazura crocanta

1 cana si jumatate de faina
60 g zahar
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 ou mare
3 banane coapte, zdrobite
1/2 cescuta de unt topit
1 cana de cireste taiate marunt
glazura: 3 linguri zahar, 1 lingura faina, 1/2 lingura unt

Cum se prepara briosele cu cirese, banane si glazura crocanta

Pune cuptorul la incalzit si amesteca intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt recipient, bate ouale, bananele si untul topit. Adauga ingredientele uscate in amestec si incorporeaza-le, pana obtii o compozitie omogena. Adauga ciresele si amesteca totul, incercand sa zdrobesti cat mai putin fructele.

Pune cate un sfert din compozitie in 12 forme de briose. Pentru glazura, amestesca zaharul, faina si untul, apoi intinde totul peste briose. Lasa-le la copt 22-24 de minute, pana devin aurii.

Foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului