Ciorbe & Supe

#preparare #ciorba #supa #toxine #greseli

Supele si ciorbele, pline de toxine daca nu sunt preparate corect. Greselile pe care aproape toti romanii le fac

Ciorba si supa sunt alimente de nelipsit de pe mesele romanilor. Sunt usor de preparat, ieftine si pline de vitamine si nutrienti, daca sunt pereparate corect. In plus, medicii le recomanda deoarece hidrateaza si au proprietati nutritive.

Pentru a fi insa nutritiva ciorba (sau supa, dupa caz) trebuie preparata dupa reguli stricte, pe care putine gospodine le cunosc, iar daca le cunosc nu tin cont de ele.

Cum sa prepari ciorba sau supa pentru a te feri de toxine si calorii in exces

Legumele din comert, dar si unele legume crescut in curte (daca nu sunt bio), contin pesticide si ingrasaminte. Odata ce fierbi legumele, o parte din acestea ies in apa, facand ca lichidul sa devina toxic.

De aceea, legumele trebuie fierte intai pentru jumatate din timpul de fierbere, iar apa trebuie sa fie aruncata. Astfel, o mare parte a pesticidelor si ingrasamintelor nu va mai ajunge in organismul tau.

Acelasi lucru este valabil si in cazul carnii. Carnea trebuie fiarta mai intai intr-o prima apa care apoi sa fie aruncata. In aceasta ies toxinele regasite in carne, dar si o parte din antibioticele din aceasta.

Daca nu urmezi acesti pasi simpli, ciorba (sau supa) ta va fi una plina de toxine, pesticide, ingrasaminte si antibiotice.

Cum faci ca ciorba sau supa sa fie nutritiva

Urmatorul pas este ca preparatul tau sa fie sanatos, nutritiv si sa nu contina un aport caloric mare.

Pentru asta este important sa nu adaugi ulei daca prepari o supa sau o ciorba care are carne, smantana, iaurt sau oua. Toate aceste ingrediente au suficiente grasimi naturale care sunt si sanatoase si cresc si aportul caloric al peparatului. In plus, ii dau si gust.

Sarea se adauga la inceput, si nu la final, in farfurie. In caz contrar preparatul nu va avea un gust bun.

Ordinea in care pui ingredientele este, de asemenea, importanta. Carnea trebuie adaugata prima, deoarece aceasta necesita preparare indelungata pentru a fi foarte bine patrunsa. In schimb, legumele trebuie puse la urma, deoarece in momentul in care sunt fierte in exces isi pierd toate proprietatile nutritive.

La final, se adauga paste sau orez deja fierte si, daca prepari ciorba, se poate acri cu zeama de varza, bors sau lapte batut.

Ulei se adauga doar in preparatele de post si in cantitati foarte mici. Doua linguri de ulei sunt suficiente pentru o oala mare de ciorba, in care ies 8-10 portii.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului