Ciorbe & Supe

#retete coada de manzat #coada de manzat # ciorba de vacuta # retete ciorba #ciorba

Cum prepari cea mai delicioasa ciorba de vacuta din coada de manzat

Ciorba de vacuta este, fara indoiala, una dintre retetele preferate ale romanilor. Cu bors sau zeama de varza si leustean, te poate intampina fierbinte in farfurie alaturi de smantana si de un ardei iute, dupa gusturi si preferinte.

 

Asadar, noi iti propunem sa gatesti cea mai buna ciorba de vacuta, dar de asta data din coada de manzat! De fapt, nu noi, ci Obor 21- prima cooperativa digitala taraneasca din Romania, care livreaza la oras cea mai buna si proaspata carne de vita, cu gust autentic de la tara.

Iata de ce ai nevoie si cum prepari cea mai sanatoasa, savuroasa si satioasa ciorba de vacuta din coada de manzat.

Pai, in primul rand, ai nevoie de o coada de manzat, fireste, iar daca preferi o zeama cu mai multa carne, poti adauga cubulete din gat de manzat.

Spalam coada de manzat cu apa rece si o taiem in bucati. Taierea se face intodeauna in zona de cartilagiu si nu indepartam nicio bucatica sau grasime, acestea dand un gust deosebit la fierbere.

O asezam in oala, adaugam apa cat sa depaseasca cu putin nivelul bucatilor de carne. Va fi nevoie si de bors sau zeama de varza, nu uitati, deci nu puneti apa in exces.

Atunci cand incepe sa fiarba, se ia spuma pana când apa ramane limpede. Un mic truc: ultima data se ia spuma cu strecuratoarea mica de ceai.

Apoi se lasa la fiert incet, incet cu capacul pus, aproximativ 45 de minute. Poate si o ora.

Cat timp fierb bucatile de coada, taiem marunt 2-3 cepe, 2 morcovi, 1-2 pastarnaci mici, 1 patrunjel radacina, ceva telina, ½ ardei rosu si 2 rosii medii. Le adaugam pe toate in oala, mai putin rosiile, punem capacul si le lasam sa fiarba la foc mic inca aproximativ 45 de minute pana cand observam ca se desprinde usor carnea de pe oase.

Adaugam rosiile taiate in cubulete sau sucul de rosii. Se fierbe inca putin pana cand rosiile sunt fierte si zeama incepe sa prindă culoare.

Si, gata, din acest moment incepe dresul! 

In functie de preferinte se adauga bors sau zeama de varza. Cat? Cat de acra vreti sa fie, in functie de cat de concentrata este zeama din oala! 

Dupa ce reincepe sa fiarba, adaugam sare, punand treptat, cantitati mici. Cat sa fie? Numai tu stii cum este buna! Aveti grija sa adaugati sare la final, dupa ce acriti cu bors sau zeama de varza, pentru ca gustul sarat este amplificat, in special de la zeama de varza.

Imediat ce a incetat din fiert ciorba, se adauga leusteanul verde maruntit (1 legatura). Optional puteti adauga si 2-3 catei de usturoi curatat si tocat. Puneti capacul si asteptati 15 minute sa se patrunda toate aromele. 

Si apoi….festinul poate incepe!

Ciorba fierbinte, acra si aromata, cu carnita si zgarciurile delicioase de la bucatelele de coada, alaturi de un ardei iute si ce mai pui tu langa- si gata-i pranzul delicios si savuros. Si, de ce nu, poti sa acompaniezi ciorbita gustoasa cu un paharel de tuica de casa. Daca este weekend si este masa in familie, desigur.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului