Ciorbe & Supe

#reteta ramen #ramen #supa japoneza # adi hadean

Cum sa prepari supa japoneza ramen, pe care toata lumea o adora. Reteta lui Adi Hadean

 

Adi Hadean a dezvaluit cum se prepara delicioasa supa Ramen, un preparat japonez extrem de apreciat in intreaga lume. Acest produs a devenit foarte popular odata ce fenomenul Manga/ Anime a luat amploare, depasind granitele Asiei si facandu-si loc printre europeni. 

Ramenul este  supa traditionala japoneza, care se prepara cu carne sau peste, cu taitei, aromata cu sos de soia si miso.

„Ramenul este o supa hranitoare, facuta din cantitati mici de ingrediente si a devenit felul de mancare general intr-o Japonie aflata in reconstructie dupa cel de-al doilea razboi mondial. Originea ei, se pare, se afla in bucataria chineza, dar acest lucru nu are importanta fiindca o astfel de mancare se putea naste oriunde. Semnificativ este faptul ca Japonia a transformat-o intr-un simbol national, fapt dovedit de cele peste 20.000 de restaurante de pe teritoriul ei care servesc doar aceasta specialitate”, spune Adi Hadean.

Cum prepara Adi Hadean supa Ramen

Exista mai multe retete pentru acest tip de supa:

„Fundatia acestei retete e reprezentata de supa de carne si taietei. Stalpii sunt usturoiul, ceapa verde, oul, bucatelele de carne. Oricare dintre acesti piloni poate sa lipseasca sau poate sa fie inlocuit cu ceva asemanator, dupa gustul fiecaruia. Important este sa va placa si sa simtiti ca va face bine”.

Iata reteta lui:

"Toc o jumatate de fir de praz si rad un morcov. Le calesc incet, intr-o craticioara de supa in 2 linguri de ulei bun.

Cand prazul prinde culoare, adaug un catel de usturoi zdrobit si o lingura de sos de soia. Amestec cateva secunde si torn un litru de supa de pui fierbinte.

Separat, frig intr-o tigaie antiaderenta cateva felii de sunca cu strat de carne, afumata la rece, autohtona. Se poate inlocui cu bacon. Cand au devenit crocante, calesc in grasimea ramasa doua ciuperci taiate feliute subtiri, cu tot cu piciorus.

Fierb un ou tare si il tai in jumatate. Toc sub forma de betisoare un pic de praz.

Asez taietei instant in bol, torn peste ei supa, adaug bucatele de sunca crocanta, ciuperci si ou fiert. Decorez cu firisoare de praz si condimentez cu un praf de cayenne.

Taieteii instant pot fi inlocuiti cu unii de casa, paste proaspete, noodel-si uscati, paste de orez, toate fierte anterior conform instructiunilor generale. Celelalte ingrediente, orice ingrediente si orice tip de supa, dupa cum v-am spus, sunt piese de lego pentru creativitatea si gustul dumneavoastra".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului