Prin fierberea indelungata a oaselor se obtine gelatina care contine colagen, extrem de benefic pentru sanatatea pielii si oaselor.
Debora Rasio, bionutritionista si cercetatoare la Universitatea Sapienza din Roma, dezvaluie ca supa de oase contine “colagen, o componenta a gelatinei care se formeaza in timpul gatirii prelungite a supei de oase. Acesta este benefic pentru structura oaselor, a articulatiilor, a pielii si a tesuturilor, stimuland productia endogena. Suplimentele de colagen sunt folosite in mod obisnuit, dar gelatina din supa se dizolva mai bine in timpul gatirii, imbunatatind digestia si absorbtia altor substante din dieta.”, potrivit realitatea.ro.
De asemenea, supa de oase contine aminoacizi care ajuta la detoxifierea ficatului, adauga Debora Rasio. “Anumiti aminoacizi, cum ar fi glicina din supa de oase, au demonstrat efecte detoxifiante asupra ficatului. Cu toate acestea, legumele si alimentele vegetale sunt mai potrivite pentru o dieta completa de detoxifiere, in contextul in care astazi exista deja tendinta de a consuma prea multe proteine animale."