Ciorbe & Supe

#supa de oase #sua #beneficii

Supa de oase, noul trend care face furori printre vedete si influenceri. Ce beneficii are

 

Supa de oase este ultima fita in SUA si nu numai. Vedetele si influencerii vorbesc despre proprietatile terapeutice ale acesteia.

Prin fierberea indelungata a oaselor se obtine gelatina care contine colagen, extrem de benefic pentru sanatatea pielii si oaselor.

Debora Rasio, bionutritionista si cercetatoare la Universitatea Sapienza din Roma, dezvaluie ca supa de oase contine “colagen, o componenta a gelatinei care se formeaza in timpul gatirii prelungite a supei de oase. Acesta este benefic pentru structura oaselor, a articulatiilor, a pielii si a tesuturilor, stimuland productia endogena. Suplimentele de colagen sunt folosite in mod obisnuit, dar gelatina din supa se dizolva mai bine in timpul gatirii, imbunatatind digestia si absorbtia altor substante din dieta.”, potrivit realitatea.ro.

De asemenea, supa de oase contine aminoacizi care ajuta la detoxifierea ficatului, adauga Debora Rasio. “Anumiti aminoacizi, cum ar fi glicina din supa de oase, au demonstrat efecte detoxifiante asupra ficatului. Cu toate acestea, legumele si alimentele vegetale sunt mai potrivite pentru o dieta completa de detoxifiere, in contextul in care astazi exista deja tendinta de a consuma prea multe proteine animale."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare