Gospodinele prepara des ciorbe de diferite feluri, simple sau drese cu smantana. Specialistii culinari spun ca exista un alt ingredient face ca ciorbele sa fie mult mai delicioase si gustoase. In loc de smantana, poti folosi laptele batut. Pe vremea bunicilor, laptele batut era folosit in multe mancaruri, printre care si la ciorbe.
Iata cum sa faci o ciorba de cartofi cu lapte batut
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-2 litri de lapte batut
-un ou
-un morcov
-o radacina de patrunjel
-o telina
-mazare
-ceapa
-marar
-sare si piper.
Cum se prepara
Curata cartofii de coaja si taie-l cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar celelalte legume se dau pe razatoare. Ceapa se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Pe vremea bunicilor, laptele batut era folosit in multe mancaruri, printre care si la ciorbe. Totul se acopera cu capac si se lasa la fiert, la foc mic. Cartofii se adauga atunci cand legumele sunt aproape fierte. Se pun sarea si piperul. La final se amesteca laptele batut cu oul si se toarna peste celelalte ingrediente. Opreste focul si amesteca totul foarte bine. Aceasta ciorba se serveste calda cu mult marar.