Ciorbe & Supe

# preparare ciorba #ciorba

Ingredientul pe care trebuie neaparat sa-l pui in ciorba. Multa lume il ignora, dar da un gust divin preparatului

 

Romanii consuma des ciorba, mai ales in sezonul rece. Daca si tie iti place sa gatesti ciorba acasa, trebuie sa afli despre acest ingredient-minune pe care sa il adaugi in compozitia lor.

Gospodinele prepara des ciorbe de diferite feluri, simple sau drese cu smantana. Specialistii culinari spun ca exista un alt ingredient face ca ciorbele sa fie mult mai delicioase si gustoase. In loc de smantana, poti folosi laptele batut. Pe vremea bunicilor, laptele batut era folosit in multe mancaruri, printre care si la ciorbe.

Iata cum sa faci o ciorba de cartofi cu lapte batut

Ingrediente:

-1 kg de cartofi

-2 litri de lapte batut

-un ou

-un morcov

-o radacina de patrunjel

-o telina

-mazare

-ceapa

-marar

-sare si piper.

Cum se prepara 

Curata cartofii de coaja si taie-l cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar celelalte legume se dau pe razatoare. Ceapa se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Pe vremea bunicilor, laptele batut era folosit in multe mancaruri, printre care si la ciorbe. Totul se acopera cu capac si se lasa la fiert, la foc mic. Cartofii se adauga atunci cand legumele sunt aproape fierte. Se pun sarea si piperul. La final se amesteca laptele batut cu oul si se toarna peste celelalte ingrediente. Opreste focul si amesteca totul foarte bine. Aceasta ciorba se serveste calda cu mult marar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare