Aperitive

#tost avocado #avocado

Tost cu avocado si ou posat, reteta ideala pentru o cina savuroasa si hranitoare

Cina poate fi un moment minunat pentru a savura aromele si gusturile delicioase ale unei mese, iar daca iti doresti ceva sanatos si satisfacator, tostul cu avocado si ou posat este alegerea perfecta. Aceasta reteta usor de preparat nu numai ca te va incanta cu savoarea ei, dar si cu aportul bogat de nutrienti esentiali. In plus este foarte usor de preparat.

Ingrediente:

2 felii de paine integrala sau paine de secara

1 avocado matur

2 oua proaspete

1 lingura de ulei de masline extravirgin

Sare si piper, dupa gust

Optional: condimente precum ardei iute sau seminte de susan pentru un plus de gust si textura

Instructiuni:

Incepe prin a taia avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei linguri, scoate pulpa intr-un bol. Adauga o patrime de lingurita de sare si piper sau alte condimente preferate, cum ar fi ardeiul iute, pentru a-i da un gust interesant. Foloseste o furculita pentru a zdrobi avocado-ul pana obtii o pasta cremoasa. Acesta va fi stratul principal pentru tost.

Incalzeste o cratita cu apa la foc mediu. Adauga o lingura de otet de vin sau otet alb in apa, ceea ce va ajuta ouale sa-si pastreze forma. Odata ce apa fierbe usor, creeaza un vartej usor in centrul ei cu ajutorul unei linguri. Sparge un ou intr-un castron si toarna-l cu grija in vartejul de apa. Lasa ouale in apa timp de 3-4 minute. Repeta procedeul cu cel de-al doilea ou. O metoda mai simpla este sa fierbi ouale in coaja si sa le cureti apoi.

In timp ce prepari ouale, pune la prajit feliile de paine, intr-un prajitor sau intr-o tigaie unsa cu putin ulei. 

Peste feliile de paine prajita adauga avocado si, deasupra ouale. Condimenteaza dupa preferinte si serveste totul imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului