Ingrediente:
2 felii de paine integrala sau paine de secara
1 avocado matur
2 oua proaspete
1 lingura de ulei de masline extravirgin
Sare si piper, dupa gust
Optional: condimente precum ardei iute sau seminte de susan pentru un plus de gust si textura
Instructiuni:
Incepe prin a taia avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei linguri, scoate pulpa intr-un bol. Adauga o patrime de lingurita de sare si piper sau alte condimente preferate, cum ar fi ardeiul iute, pentru a-i da un gust interesant. Foloseste o furculita pentru a zdrobi avocado-ul pana obtii o pasta cremoasa. Acesta va fi stratul principal pentru tost.
Incalzeste o cratita cu apa la foc mediu. Adauga o lingura de otet de vin sau otet alb in apa, ceea ce va ajuta ouale sa-si pastreze forma. Odata ce apa fierbe usor, creeaza un vartej usor in centrul ei cu ajutorul unei linguri. Sparge un ou intr-un castron si toarna-l cu grija in vartejul de apa. Lasa ouale in apa timp de 3-4 minute. Repeta procedeul cu cel de-al doilea ou. O metoda mai simpla este sa fierbi ouale in coaja si sa le cureti apoi.
In timp ce prepari ouale, pune la prajit feliile de paine, intr-un prajitor sau intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
Peste feliile de paine prajita adauga avocado si, deasupra ouale. Condimenteaza dupa preferinte si serveste totul imediat.