Aperitive

#pasta tartinabila #pasta de conopida #conopida si feta #conopida

Cum sa prepari o pasta tartinabila, delicioasa, din conopida si feta

Nu stii ce sa mai mananci dimineata? Ei bine, daca adori pastele tarinabile, pe care le poti servi rapid pe o felie deĀ  paine prajita, atunci avem reteta perfecta pentru tine: pasta tartinabila de conopida cu branza feta.

Ingrediente pentru pasta tartinabila de conopida cu branza feta

  • 1 conopida proaspata
  • 120 de grame de branza feta
  • 120 de grame de iaurt grecesc cu 5% grasime
  • 4 linguri de ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • chimion
  • 1-2 catei de usturoi proaspat rasi
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute (optional)

Cum se prepara pasta tartinabila de conopida cu branza feta

Curata conopida de frunze si spal-o foarte bine. Taie conopida in buchetele si pune-le intr-un castron. Adauga, peste acestea trei linguri de ulei, pudra de ceapa, pudra de usturoiu, chimion, sare si piper. Amesteca totul foarte bine.

Adauga conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o timp de 25 de minute, sau pana cand prinde o culoare aurie. Scoate conopida si las-o sa se raceasca.

Dupa ce sa raceste, adauga conopida in robotul de bucatarie, impreuna cu branza feta, iaurtul, usturoiul ras, o lingura de ulei si mixeaza totul pana obtii o pasta fina. La final adauga suc de lamaie, sare, piper si, optiona, fulgi de ardei iute, dupa gust.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare