Ingrediente pentru pasta tartinabila de conopida cu branza feta
- 1 conopida proaspata
- 120 de grame de branza feta
- 120 de grame de iaurt grecesc cu 5% grasime
- 4 linguri de ulei de masline
- pudra de ceapa
- pudra de usturoi
- chimion
- 1-2 catei de usturoi proaspat rasi
- suc de lamaie
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute (optional)
Cum se prepara pasta tartinabila de conopida cu branza feta
Curata conopida de frunze si spal-o foarte bine. Taie conopida in buchetele si pune-le intr-un castron. Adauga, peste acestea trei linguri de ulei, pudra de ceapa, pudra de usturoiu, chimion, sare si piper. Amesteca totul foarte bine.
Adauga conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o timp de 25 de minute, sau pana cand prinde o culoare aurie. Scoate conopida si las-o sa se raceasca.
Dupa ce sa raceste, adauga conopida in robotul de bucatarie, impreuna cu branza feta, iaurtul, usturoiul ras, o lingura de ulei si mixeaza totul pana obtii o pasta fina. La final adauga suc de lamaie, sare, piper si, optiona, fulgi de ardei iute, dupa gust.