Reteta originala se prepara cu coriandru, insa poti folosi patrunjel in locul acestuia.
Ingrediente:
- 700 grame de vinete taiate cubulete
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 3-4 catei de usturoi (sau dupa gust)
- 1 legatura de coriandru sau de patrunjel
- 50 ml de apa
- 50 ml ulei de ulei de masline extra virgin (3 linguri)
- Doua linguri de otet (sau dupa gust)
- o lingura de miere
- o lingurita fulgi de chilli
- sare
- pipet
Cum se prepara
Peste vinetele taiate cuburi, adauga sare si acopera totul cu apa rece pentru 15 minute.
Intre timp spala si curata verdeata si usturoiul. Toaca coriandrul sau patrunjelul marunt si pune-l pe o farfurie. Toaca si usturoiul cat mai marunt sau piseaza-l.
Intr-un castronel prepara dressingul. Adauga mierea, uleiul de masline si otetul. Amesteca bine pana cand obtii o consistenta omogena, apoi adauga apa rece, sare, piper, fulgii de chili si usturiul pisat. Amesteca bine si gusta sosul pentru a vedea daca vrei sa fie mai acru sau mai dulceag. Mai adauga ingrediente dupa preferinta (sare, otet, usturoi, pipert etc), pana obtii savoarea dorita. La final, adauga verdeata tocata si amesteca bine.
Scurge vinetele si usuca-le cu un prosop curat. Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de floarea soarelui. Cand se incinge adauga vinetele. Prajeste-le la foc mediu pana se inmoaie. Nu uita, ca in acest timp, sa le amesteci pentru a se praji uniform, pe toate partile.
Cand vinetele sunt gata, se scot intr-un castron incapator. Toarna dressingul preparat anterior peste acestea si amesteca-le usor, pentru a se distribui uniform.
Vinetele se pot consuma atat calde cat si reci. Merg de minune alaturi de o felie de paine prajita.
FOTO: freepik.com