Aperitive

#placinta cu iaurt #placinta bulgareasca # placinta cu branza

Cea mai buna placinta bulgareasca. E super simplu de facut

 

Bulgarii sunt mari crescatori de oi si capre si, implicit, sunt specialisti in branzeturi. Iar daca branza le iese ca la carte, e lesne de inteles de ce devine ingredientul principal pentru aperitive si chiar deserturi. Celebra Banita, placinta lor traditionala cu branza si iaurt, se pregateste in orice imprejurare si se mananca la orice ora din zi si din noapte.

Ingrediente:

Banita este una dintre cele mai simplu de pregatit placinte. Ai nevoie doar de cateva ingrediente:

- 1 pachet foi subtiri de placinta;

- 600 g branza de oaie;

- 750 ml iaurt;

- 4 oua;

- 8 linguri de unt;

Cum se prepara:

Se bat ouale si se amesteca usor cu iaurtul. Apoi se adauga branza faramitata.

Se intinde cate o foaie de placinta, se unge cu pensula cu unt topit, apoi se adauga o alta foaie deasupra. Peste cele doua se aseaza pe lungime parte din amestecul se ou cu iaurt si branza, apoi se ruleaza. Se repeta procedeul cu restul foilor, apoi rulourile se aseaza intr-o tava rotunda in forma de melc.

Cand au fost asezate toate rulourile in tava, se ung la suprafata cu un topit si se da tava la cuptor pentru 25 de minute, pana cand placinta devine aurie.

Foto: gotowaniena102.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare